Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 09:26

Προσκλητήριο: Mην κρίνεις μόνο από την τιμή!

Προσκλητήριο Γάμου ή Βάπτισης: Μην κρίνεις μόνο από την τιμή!

Θυμάμαι τη στιγμή, που έψαχνα για το δικό μου προσκλητήριο γάμου. Αρχικά, με εντυπωσίασαν οι πολλές επιλογές, οι οποίες ήταν πράγματι περισσότερες από όσες είχα φανταστεί. Στη συνέχεια, ξεπέρασα το "θα διαλέξω το καλύτερο" κι άρχισα να σκέφτομαι τα έξοδα που μπορεί να έχει ένας ορισμένος αριθμός προσκλητηρίων. Εκεί κατάλαβα πως πράγματι ο σχεδιασμός και η εκτύπωση προσκλητηρίων γάμου κοστίζουν ακριβά!

Μία μέρα λοιπόν αποφάσισα να πάρω πιο σοβαρά το ζήτημα της έρευνας για το προσκλητήριο του γάμου μου. Έτσι άρχισα να ψάχνω, σε eshops και φυσικά καταστήματα. Όταν όμως παρατήρησα, εκτός από την τιμή και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των τόσων προσκλητηρίων, που είχα δει ή "πιάσει", διαφοροποίησα τελείως την ιεραρχία των κριτηρίων επιλογής μου.

Ήταν ακριβώς αυτό το σημείο, που δικαιώθηκε ξανά η σοφή ατάκα της γιαγιάς μου... "Στο φτηνό είναι το το ακριβό!".

Έχετε αναρωτηθεί λοιπόν ποια θα πρέπει να είναι τα κριτήρια επιλογής ενός προσκλητηρίου γάμου κι όχι μόνο; Ποια θα πρέπει να είναι η "σωστή" αναλογία για μία ισορροπία μεταξύ price and value;

Κριτήριο Νο 1: Xαρτί

Η ποιότητα του χαρτιού από το οποίο θα κατασκευαστεί το προσκλητήριο, όπως και ο συνοδευτικός φάκελός του εξαρτάται από το βάρος αλλά και το ίδιο το είδος του χαρτιού. Η τιμή εδώ πηγαίνει προφανώς αναλογικά. Θα προτιμούσατε ένα προσκλητήριο χωρίς ασορτί φάκελο ή υλικά χαμηλής ποιότητας;

Κριτήριο Νο 2: Σχεδιασμός / Design

Μπορείτε να διαλέξετε ένα προσκλητήριο από τα πολλά που έχετε δει ή μπορείτε να ζητήσετε κάτι που έχετε δει ή φανταστεί. Ένα ειδικό, πιο προσωπικό προσκλητήριο που θα σχεδιαστεί με βάση τις δικές επιθυμίες- ανάγκες- συνθήκες, κοστίζει σίγουρα περισσότερο. Ξεχωρίζει όμως και περισσότερο! Έχετε σκεφτεί ποτέ πως ακόμη και το κείμενο του προσκλητηρίου χρειάζεται μία ιδιαίτερη επιμέλεια; Τόσο στη σύνταξη όσο και στην απεικόνισή του κατά το σχεδιασμό.

Κριτήριο Νο 3: Κατασκευαστής / Δημιουργός

Εδώ το κόστος εξαρτάται κατά πολύ από το ποιος θα επιλέξετε να σχεδιάσει- κατασκευάσει το προσκλητήριό σας. Αν λοιπόν διαλέξετε έναν επαγγελματία, με εξειδικευμένο προσωπικό για το κάθε κομμάτι του προσκλητηρίου χωριστά, τότε ναι το κόστος ανεβαίνει. Το ίδιο όμως και οι προδιαγραφές του αποτελέσματος που θα κρατάτε σύντομα στα χέρια σας. Με απλά λόγια, μία έμπειρη ομάδα θα πρέπει να πληρωθεί ανάλογα με την τεχνογνωσία που προσφέρει ώστε να είναι βιώσιμη και να μπορέσει να ολοκληρώσει όλα τα στάδια της διαδικασίας δημιουργίας.

Κριτήριο Νο 4: Αριθμός προσκλητηρίων

Τα ποσοτικά δεδομένα έχουν σίγουρα και ποσοτικά κριτήρια. Όσο πιο πολλά τα προσκλητήρια τόσο ανεβαίνει το κόστος! Συμβουλή μας; Μην κόψετε από την ποιότητα, για ν' αυξήσετε τον αριθμό.

Κριτήριο Νο 5: Τα extras

Yπάρχουν κι αυτά τα "extras", που αυξάνουν το κόστος. Κάποια από αυτά σχετίζονται με το είδος της εκτύπωσης, άλλα με κάποια πρόσθετα στοιχεία και η λίστα σίγουρα δε σταματάει εδώ...

Γιατί η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Θα λαμβάνετε όποιο νέο σχέδιο δημιουργήσουμε όποια νέα τεχνική υλοποιήσουμε, όποια προσφορά θέλουμε να διαθέσουμε και tips που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τις πωλήσεις σας.
Τα στοιχεία σας δεν θα δωθούν ποτέ σε τρίτους.
Ευχαριστύμε που ήλθατε κοντά μας...