Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 10:51

Τα 5+1 συνηθέστερα λάθη κατά την επιλογή προσκλητηρίου γάμου

Ένα από τα πιο χρονοβόρα κομμάτια του γάμου αφορά συνήθως την επιλογή προσκλητηρίου γάμου.

Πως θα είναι το χαρτί, τι ύφος να έχει το προσκλητήριο, μήπως να το κάνω λίγο πιο ρομαντικό, πως θα φτιάξω κάτι που θα αρέσει και στα δύο φύλα κτλ κτλ...

Πριν όμως καταλήξετε και στείλετε την πρότασή σας για εκτύπωση, μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω 5+ 1 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στο προσκλητήριο του γάμου τους.

  • Ορθογραφικά και συντακτικά λάθη.
    Πολλά από αυτά μάλιστα σχετίζονται ακόμη και με τον τονισμό των ονομάτων του γαμπρού, της νύφης ή της κουμπάρας! Ακόμη χειρότερα μπορεί ν’ αφορούν την τοποθεσία και τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας.

  • Αναφορά της λέξης «δώρο» ή οποιασδήποτε έκφρασης σχετίζεται με αυτό, στο συνοδευτικό κείμενο του προσκλητηρίου.

  • Παράλειψη σημείωσης για την ειδοποίησή σας σχετικά με το ποιοι καλεσμένοι θα καταφέρουν να παρευρεθούν τελικά στο τραπέζι ή τη δεξίωση, που θ’ ακολουθήσει του μυστηρίου. Είναι κάτι που πρέπει να ξέρετε από νωρίς, για να κάνετε ένα σωστό οικονομικό προγραμματισμό και να διευκολύνετε τη διοργάνωση.

  • Πολλοί χρησιμοποιούν τυπωμένα αυτοκόλλητα για να γράψουν το όνομα του παραλήπτη, κάνοντας έτσι το προσκλητήριο αρκετά απρόσωπο. Αντίθετα, ένα προσκλητήριο γάμου που γράφει πάνω με το χέρι- ειδικά αν είναι και με καλλιγραφικά γράμματα, που σημαίνει ότι είναι προσωπικά φροντισμένο αποκλειστικά για τον κάθε καλεσμένο- το όνομα του παραλήπτη αποπνέει αυτόματα μία αμεσότητα.

  • Αναφορές σε αποκλείουσες του πάρτι ομάδες. Τι σημαίνει αυτό; «Το πάρτι που θ’ ακολουθήσει, είναι μόνο για νέους!» ή «Στη δεξίωση θα είναι μόνο ενήλικες».

  • Παραπομπή σε τραπεζικό λογαριασμό. Όσο πρακτικό κι αν είναι, δεν αξίζει ν’ αναφερθεί στο προσκλητήριο του γάμου σας. Μπορείτε όμως να το αναφέρετε σε μία σχετική με το μυστήριο σελίδα σας στα Social Media, π.χ. facebook ή μέσω ενός ομαδικού email. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση, που επιθυμείτε να συγκεντρώσετε ένα ποσό για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το προσκλητήριο του γάμου σας θα τραβήξει την προσοχή των καλεσμένων, αν είναι απλό, άμεσο και προσωπικό, σ’ ένα εκλεπτυσμένο στην αφή τυπωμένο χαρτί κι αποφεύγοντας τα συνήθη λάθη.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Θα λαμβάνετε όποιο νέο σχέδιο δημιουργήσουμε όποια νέα τεχνική υλοποιήσουμε, όποια προσφορά θέλουμε να διαθέσουμε και tips που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τις πωλήσεις σας.
Τα στοιχεία σας δεν θα δωθούν ποτέ σε τρίτους.
Ευχαριστύμε που ήλθατε κοντά μας...